Stvorite račun / Prijava

Osjećaj se kao kod kuće!

Trenutno pregledavaš našu hrvatsku stranicu, ali naša obitelj seže diljem svijeta.

Kako bi bio siguran da podržavaš lokalnu organizaciju Mary’s Meals, molim te odaberi svoju zemlju s popisa u nastavku.

Ako ne vidiš svoju zemlju, nemoj brinuti! Možeš koristiti naš Međunarodni site.

Kartonske čaše ispunjene kašom

Obilježavanjem Dana kaše u Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu i Zagrebu osigurani obroci za 1262 djece

Obilježavanjem Dana kaše želimo svake godine iznova upozoriti na nutritivnu važnost ovog jednostavnog obroka u svakodnevnom životu i obrazovanju djece u zajednicama u kojima djeluju Marijini obroci.

Objavljeno

U župama diljem Lijepe Naše smo proslavili Dan kaše, koji se inače obilježava 10. listopada, te prikupili donacije za obroke za 1262 djece. Ove smo godine u nedjelju, 13. listopada, sudjelovali na nedjeljnim svetima misama u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, Pomoćnice Kršćana u Splitu, Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu te u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu. Volonteri Marijinih obroka svim su prisutnim župljanima nakon misa predstavili djelo i viziju Marijinih obroka te ponudili svježe pripremljenu kašu. 

Obilježavanjem Dana kaše želimo svake godine iznova upozoriti na nutritivnu važnost ovog jednostavnog obroka u svakodnevnom životu i obrazovanju djece u zajednicama u kojima djeluju Marijini obroci. Kaša uistinu ima moć promijeniti živote djece, a u to su se uvjerila brojna djeca, bake i majke volonterke u zajednicama u kojima obroke osiguravaju Marijini obroci. 

Volonterka predstavlja Marijine obroke u Slavonskom Brodu

Kaša koju smo ponudili svima zainteresiranima znana je kao likuni phala, a sastoji se od kukuruza, soje i šećera te je obogaćena vitaminima i mineralima. Svi sastojci lokalnog su podrijetla, a nabavljamo ih od regionalnih proizvođača, čime dodatno jačamo potrebite zajednice u kojima djeluje humanitarna organizacija Marijinih obroka. Ovo je dodatan način na koji pomažemo zajednicama da iziđu iz kruga siromaštva, postanu samoodržive te ponovno preuzmu život u svoje ruke. 

Volonteri dijele kašu u Splitu

Svoj svakodnevni obrok u školi prima gotovo 2,5 milijuna djece, no naš je posao tek započeo. Obilježavanjem Dana kaše nastojimo potaknuti širu javnost na suosjećanje s gladnom djecom, podignuti svijest o gorućem problemu gladi te o milijunima pothranjene djece koja napuštaju školske klupe zbog izgladnjelosti. Jedan osigurani dnevni obrok u obliku kaše djeci daje potrebnu energiju za učenje, privlači ih u školu te time otvara vrata za potrebno obrazovanje. Djeca koja bi inače bila prepuštena slučaju i ulici, na ovaj način imaju osiguran obrok, ali i prijeko potrebno školovanje kao kartu za bolju budućnost. 

Hvala svim župljanima, župnicima te posebice volonterima, ali i svima zainteresiranima koji su svojom nazočnošću, pomoći i otvorenim srcima uveličali naše događaje u Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu i Zagrebu. 

Dojmove s proslave Dana kaše možete pogledati u foto galeriji i video uratku.